2009. szeptember 4., péntek

HÍRES VÉRFARKASOK


FENRIR GREYBACK
Fenrir Greyback egy vérfarkas. A Sötét Nagyúr halálfalója, de nem viseli a sötét jegyet. Ő harapta meg a gyermek Remus Lupint, ezért a fiú is vérfarkassá vált.
A könyvből az is kiderül, hogy Greyback már nem csak teliholdkor vadászik; átalakulás nélkül is előszeretettel támad meg embereket, különösen gyerekeket. Ő a legveszedelmesebb vérfarkas, mindenki retteg tőle. Már nem teljesen ember, fogai átalakultak, ezért nem csak teliholdkor lehet veszélyes a harapása, igaz ha nem teliholdkor harap meg egy embert, az illető nem változik vérfarkassá, de étvágya nyers húsra nő, illetve csúnya sebeket ejthet rajta.Greyback megharapja Bill Weasley-t. A fiú egyetlen szerencséje, hogy a vérfarkas nem volt átváltozva a harapáskor.A hetedik könyvben ő azoknak a fejvadászoknak a vezére, akik elfogják, majd a Malfoy kúriába – a halálfalók új főhadiszállására – hurcolják Harryéket. Részt vesz a Roxforti csatában, ahol Ron Weasley és Neville Longbottom legyőzik.

SAM ULEY
Sam Uley a farkasok közül az alfa, vagyis a többi tag köteles engedelmeskedni a parancsainak.Bár igazából Jake lenne az alfa hím, de ő nem kívánt élni a lehetőséggel, így Sam maradt a vezető. A gimnáziumban Leah Clearwaterrel járt, de farkassá válása után bevésődött Emily Younggal, ezzel összetörve Leah szívét. Igaz, ő nem tehet a bevésődésről, de nagyon bántja, amit Leahval tett. De nem csak ez bántja. Mikor még nem rendelkezett megfelelő önkontrollal, egy óvantlan pillanatban Emily közelében változott át és megsebesítette a lány arcát. Az Emily arcán húzódó hegek, mindig emlékeztetni fogják a tettére.A filmben Chaske Spencer alakítja.



JACOB BLACK
10 jacobos csajozós duma:1.) Tudod mit mondanak, igaz? Egyszer mész Blackhez és sosem mész vissza
2.) 1,3 másodperc alatt bolyhosból meztelen tudok lenni.
3.) Úgy tűnik fázol. Akarsz takaróként használni.
4.) Hé baby, nincs szükséged egy szerelőre, ahhoz a szépen hangolt testhez?
5.) Fedetlennek tűnsz... Úgy értem ... uhh... feddhetetlennek abban szerelésben.
6.) Szóval... hogyan érzel a kutyákkal kapcsolatban?
7.) Akarsz játszani egy játékot? Te leszel Piroska, én meg a nagy rossz farkas.8.) Én új jelentést adok az "állati attrakcióknak".
9.) Leszel a kiskutyáim anyja?
10.) Akarod látni a rezervátumomat?
Jacob az öreg Billy Black fia.Szinte születése óta ismeri Bellát.Billy és Charlie sokat horgásztak együtt és ekkor barátkozott össze Bella Jacob két idősebb nővérével. Úgy néz ki mint egy átlagos 15 éves indián fiú. Bronzos bőr,sötét haj és szemek.Nagyon tetszik neki Bella és mindent meg tesz,hogy a kedvében járjon. Bella ezt a "szimpátiát" kihasználva tudja meg,hogy mi is Edward valójában.Billy rajta keresztül üzeni meg Bellának,hogy jobb lenne ha szakítana a Cullen fiúval. Jacob szerlmes Bellába aki viszont ezt a vonzalmat csak a harmadik részben visznozza.Később róla is kiderül hogy vérfarkas majd bevésődik Edward és Bella félig ember félig vámpír lányába.

REMUS JOHN LUPIN
Kiskorában megharapta Fenrir Greyback vérfarkasEttől kezdve a fiú maga is minden teliholdkor farkassá változott.Betegsége miatt lehetetlennek látszott, hogy roxfortos diák lehessen. De Dumbledore megsajnálta a fiút, és felvette az iskolába, ahol a Griffendél házba került. Persze szükség volt óvintézkedésekre. Az iskola parkjába egy fúriafűzet ültettek, amely egy titkos alagutat védelmezett. Az alagút egy a Roxmorts falu szélén álló házba vezet. A védelemre azért volt szükség, mert Remust idehozták minden holdtöltekor. Mivel a rejtekhelyen – a fiú közelében – nem voltak emberek, akiket megharaphatott volna, önmagát marcangolta, ezért arcán és testén hegek húzódnak.Legjobb barátai James Pottter ,Sirius Black,Peter Petegrew voltak akik amint tudomást szereztek Remus kórságáról ,segíteni akartak rajta és animágussá változtak.Így minden telihold kalandá változott, együtt portyáztak a tiltott rengetegbe.ŐK készítették el a Tekergők térképét, amit Remus rajzolt!!!!! Aztán James meghalt Peterrőr azt hitte ,hogy halott ,Siriusról pdig hogy gyilkos pszihopata.Évekig nyomorúságos körülmények közt kellett élnie, mert vérfarkasként senki nem adott neki munkát, és körbevándorolta a kontinenst. Tizenkét évvel Jamesék halála után ismét Dumbledore segített rajta, tanári állást kapott a Roxfortban.Ő tanította meg Harryt a patrónus megidézésére stb stb(de ezt mindenki tudja)Dumbledore kérésére kémkedni kezdett Voldemort vérfarkasai közt. A rend egy fiatal tagja, Nymphadora Tonks szerelmes lett belé. Lupin is viszonozta érzelmeit, viszont szegénységére és vérfarkasságára, valamint a köztük lévő korkülönbségre hivatkozva nem akarta elvenni a lányt. Egy újabb tragédia azonban összehozta őket…(gyermekük Teddy Remusz Lupin anyjához hasonlóan metamorf mágus)
Remust valószínűleg Antonyin Dolohov öli meg.
Remus Lupin karakterét a könyv filmváltozataiban David Thewlis angol színész alakítja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése